Instalarea detectorului de gaz metan

    - Detectorul de gaz metan se va instala in incaperea unde exista cea mai mare probabilitate de aparitie de scapari de gaze. Aceasta poate fi bucataria datorita prezentei masinii de gatit si a altor aparate ce functioneaza cu ajutorul gazelor;

    - Detectorul de gaz metan se va instala deasupra zonelor cu posibile scapari de gaze si langa nivelul plafonului (in mod normal la 0,3 m de tavan), intr-un loc unde curentii de aer nu sunt opriti de obstacole (obiectele de mobilier, etc.);

    - Gazul metan, mai usor decat aerul, va avea tendinta sa se ridice si va umple intreg spatiul din incapere situat deasupra nivelului la care s-au constatat scaparile de gaze;

     -Acest comportament poate fi influentat de multi alti factori cum ar fi sursele de incalzire sau de ventilatie. In general concentratiile de gaz de deasupra nivelului scaparilor de gaze vor fi egale sau chiar mai mai ridicate in comparatie cu concentratiile situate sub nivelul locului unde s-au constatat scaparile de gaze;

    - Detectorul de gaz metan nu ar trebui instalat:
        - intr-un spatiu inchis (de exemplu intr-un dulap, sau dupa o perdea);
        - direct deasupra unei chiuvete;
        - langa o usa sau o fereastra;
        - langa o hota;
        - in zone unde temperatura ar putea scadea sub -10 °C sau ar putea creste peste 40 °C;
        - in zone cu praf excesiv, murdaria si praful ar putea bloca senzorul;
        - intr-o zona cu umezeala;

    - Detectorul de gaz metan nu va fi instalat in apropierea orificiilor sau conductelor de aeraj deoarece curentul de aer in aceste zone poate fi ridicat si poate conduce la scaderea concentratiei de gaz;

    - Detectorul de gaz nu trebuie instalat deasupra sau langa aparatele cu gaz, deoarece pot aparea scapari mici de gaze care pot porni alarme nedorite. Trebuie observat faptul ca aceste instalatii montate langa masinile de gatit pot conduce la:
        - declansarea alarmei datorita vaporilor de mancare si nu datorita scaparilor de gaze;

    - incarcarea cu grasime care poate impiedica o functionare corecta a aparatului.